Jak zjistit IP adresu routeru?

Jak zjistit IP adresu routeru v operačním systému Windows 10? (pro Windows 8.1 a Windows 7 je postup podobný). Možností je několik. My vybereme dvě, které jsou univerzální pro základní verze OS Windows:

Možnost první:

  • V „Prohledat Windows“ zadejte „síťová připojení“ a otevřete ovládací panel „Zobrazit síťová připojení“.

vyhledat_síťová připojenísitova_pripojeni_Windows_7_final(ukázka z OS Windows 10 a 7)

  • Dále je tento postup pro všechny zmíněné OS Microsoft totožný.
  • Pravý tlačítkem nad adaptérem, který je propojen s Vašim routrem vyberte možnost „Stav

Pozn.: Vyberte adaptér, kterým se připojujete k routeru, může to být „Ethernet“ (síťový kabel) nebo také Wi-Fi adaptér (bezdrátově pomocí Wi-Fi).

Sitova_pripojeni_vybrat_krok2

  • V kartě vyberte možnost „Podrobnosti“. V následné kartě „Podrobnosti síťového připojení“ najděte řádek „Výchozí brána IPv4“, ten obsahuje IP adresu Vašeho routeru.
    Podrobnosti síťového připojení - 2
  •  IP adresu opište a zadejte do příkazového řádku Vašeho internetového prohlížeče. Pak už zadat jméno uživatele a heslo k přihlášení.

web_zadat_prihlaseni_Edge_2

web_zadat_prihlaseni_Chrome  web_zadat_prihlaseni_FF_ver2

Možnost druhá:

  • Pomocí klávesové zkratky „Win+R“ vyvolejte aplikaci „Spustit“ a zadejte příkaz „cmdcmd_prikazovy_radek
  • V příkazovém řádku zadejte příkaz „ipconfig /all„. Na řádku Default Geteway nebo také Výchozí brána (podle verze OS) najdete IP adresu svého routeru.

Pozn.: Vyberte adaptér, kterým se připojujete k routeru, může to být „Ethernet“ (síťový kabel) nebo také Wi-Fi adaptér (bezdrátově pomocí Wi-Fi)

cmd_final_outwebok - jak zjistit ip adresu routeru

Jestli máte jiný způsob nebo vám návod nepomohl a řešíte i další problémy, podělte se v komentářích, ať se s tím netrápíte každý zvlášť!

51 komentářů u „Jak zjistit IP adresu routeru?

    1. mojeip.cz Autor příspěvku

      Ahoj Nicolet, moc nerozumím dotazu, nicméně obecně nejde zjistit IP adresa z Facebooku (resp. mimo soudní příkaz, a to za předpokladu, že došlo k nějakému neoprávněnému jednání a případem by se zabývala Policie ČR).

      1. Dan

        Dobrý den.
        jde zjistit vše stačí jenom znát od toho druhého ( EMAIL ) …

        Nic víc k tomu nepotřebuje a dostanu se k němu úplně lehce, během 30-40 min ..

        S Pozdravem (*D*)

  1. Lucik

    Též mám podobný né-li stejný dotaz. Když znám facebookový profil dotyčného a dokonce mi psal i soukromou zprávu, je možné zjistit IP adresu? Nebo alespoň jeho e-mail, děkuji.

    1. Tyna

      Dobry den, dá se zjistit IP adresa z Fb účtu? Podle profilu ? Otravuje mě někdo pod vymyslenym účtem jde to nej zjistit? Děkuji za odpověď

      1. mojeip.cz Autor příspěvku

        Zjistit IP adresu není takto jednoduše možné. Pokud Vás někdo obtěžuje, máte právo se bránit (viz.: https://cs.wikipedia.org/wiki/Stalking ).
        Navíc samotná IP adresa Vám nebude při identifikaci osoby příliš platná, maximálně Vám řekne poskytovatele internetu a možná velice přibližnou polohu (kraj, maximálně město).

    1. mark645564

      Samozřejmě, tohle není jen tvá IP, u poskytovatele internetového připojení přes jednu IP obvykle přistupuje celá řada počítačů, často se vůbec nejedná se o veřejnou IP tvého počítače, resp routeru. Musel by sis připlatit za vlastní veřejnou IP a to něco stojí (asi 50-100Kč měsíčně).

    1. Jiří Krejča

      No tyto údaje jsou odlišné pro každé konkrétní zarizeni routeru, nebo jineho zarizeni které se pripojuje do sítě.. nastaveni pravidel, jmen a hesel dělá správce sítě, nebo majitel sitoveho zařízení.. existují i takzvané defautni nastavení a adresy, to jsou obvykle takové, které tam přednastavil výrobce zařízení. V takovém případě, se můžete k údajům dostat v dokumentaci.. u většiny zarizeni se pak přihlásíte adresu zařízení (třeba 192.168.0.0 pak do jména napíšete defaultni jmeno a heslo,. (Treba User, user) no a máte v podstatě hotovo.. pripominam, ze spravce site nebo majitel zarizeni muze tyto věci (adresu jmeno i heslo kdykoliv změnit a obvykle to dělá.. pak nezbývá než údaje ziskat..
      vyplníte

  2. karel

    ahoj mám problém s nastavením routeru a jelikoż jsem pracovně v zahraničí a žena je ekvivalent tak mám dotaz mužů se připojit na router který je na slovensku ze zahraničí ?

    1. mojeip.cz Autor příspěvku

      Zdravím, pokud máte otevřený přístup tak ano. Za předpokladu, že žena ho nedovede nastavit tak se tam asi nedostanete. Pokud však funguje připojení k internetu a vy potřebujete přenastavit například jenom WiFi a máte nějáký počítač připojený přes pevný kabel, řešením by mohl být https://www.teamviewer.com/cs/. Ať žena stáhne pouze přenosnou verzi a zapne, zbytek pak zvládnete na dálku.

      1. Kalyn

        Thanks! Hr0&;mmmr#823rr. You know I do run some one shots and modules from time to time. And those can be for anyone who has time. They aren’t part of an on going storyline or campaign. Do you want me to give you a call when I am planning to run one, Kristi?

    2. Jiří Krejča

      Ano, můžete. Pokud mate v routeru dovolenou dalkovou správu a znáte přístupové údaje.. v opačném případě,to je také možné, ale ne již pro laika a kromě toho se můžete dostat do konfliktu se zákony..( pokud by zarizeni nebylo vaše a patřilo by někomu jinému, a on by třeba s tim nesouhlasil ..

  3. Jenda

    Mel bych dotaz. V praci jsme byly pripojeni na wifi. Pak nekdo stahoval moc dat a nejak si to zabezpecili. Heslo je porad stejne ale porad se to dokola pripojuje. A nakonec to napise nepodarilo se ziskat ip adresu. Da se to nejak obejit? Vedeni na mobilech maji wifi

  4. Vojta

    Dobrý den, prosím o radu. Vylučuji IP adresy v Google Analytics, abych měl „čistá“ data a nesbíralo to údáje z mých vlastních návštěv. Původně jsem myslel, že když vyloučím IP adresu, která se zobrazí na http://www.mojeip.cz, tak bude vše v poho, ale zjistil jsem, že to je pro každé zařízení jiné.

    Je tedy řešením vyloučit IP adresu routeru, kterou najdu dle výše uvedeného návodu? Jestli to chápu dobře, tak by mi to mělo tedy vyloučit všechny návštěvy, které budou ze zařízení, která budou připojena k danému routeru. Je to tak?

    Předem děkuji!

  5. Alex

    Zdravím, podla vašich návodov som si zistil IP môjho routera, čo je 10.10.10.1 ale po zadaní do prehliadača vypíše že k vebu sa nemôže pripojiť. Chcel by som si v routri prestaviť len kanál aby som obmedzil rušenie od susedných wifi, takže ho nechcem resetovať. Neviete poradiť ako sa k routru pripojiť ?

    1. mojeip.cz Autor příspěvku

      Také zdravím,

      pokud si jste jistý, že je router na 10.10.10.1 zkusil bych ještě:
      1) připojit se přes https, tedy https://10.10.10.1 (některé routry mají nastavený přístup do aministrace pouze přes https)
      2) jestli jste připojen k routeru přes wifi, zkuste propojení přes klasický eth kabel (některé routry mají nastavený přístup do aministrace pouze přes síťový kabel)

      Přeji ať se podaří

  6. Andrea

    Ahoj, co udělat, aby můj účet v internetové aplikaci nebyl považován za zdvojený. Stačí vymazat cookies, historii prohlížeče, nebo je to málo?

  7. Daniel

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat, zda ze někde zaznamenává (např. v mém počítači), jaké IP adresy mi kdy byly přiděleny. Jinými slovy, je možné někde najít historii IP adres mého počítače?
    Díky za odpověď.

  8. Aranka

    Všechny zdravím,
    výše uvedené informace a návody jsou velmi užitečné, ale i mně prohlížeč neustále hlásí, že web odmítl připojení. Zkusila jsem vše, http i https, PC je připojený přes síťový kabel…
    Nějaký další nápad, prosím?
    Předem moc děkuji!
    A.

  9. Jiří Tichý

    Jsem nově u T-mobile a ten poskytuje na VDSL i adresu IPv4 zdarma. Vyměnil jsem router Zyxel za Asus a ten to nějak sám nemá nastavené. Když se zeptám na svoji adresu na http://www.mojeip.cz tak vidím jen adresu IPv6. potřeboval bych radu, co musím otevřít, aby se šlo připojit i IPv4. Na zmíněném Zyxelu jsem tam viděl i IPv4.
    Má někdo prosím radu?

  10. alca

    zdravim, chtel bych se zeptat. kdyz je z falesneho fb uctu odeslana soukroma zprava. co poskytne za informace o tomto uctu fb podpora. dodavam ze byl ucet smazan. a v pripade znameho na CZ.NIC je mozne zjistit presnou polohu, pocitac i uzivatele?

  11. Milan

    Existuje možnost jak můžu ve Win10 zjistit veřejnou IP adresu mého PC nějakým příkazem v příkazové řádce? Pro upřesnění, mám na mysli obdobnou cestou jako je příkaz ipconfig /all, ale zajímá mě moje veřejná IP adresa pod kterou jsem vidět z internetu, tedy to co je zobrazeno jen na webové stránce mojeip.cz.

    1. mojeip.cz Autor příspěvku

      Je mi líto, našel jsem jedině externí aplikaci IP Address. Ale než něco instalovat raději bych zůstal u bezpečnějšího ověření z webu. Případně pokud někdo ví jak přes cmd budu rád za info. Děkuji

  12. Magic

    Zdravim,
    rad by som sa spytal, ako zistit adresu IP /resp. moznost vykonavat administraciu cez web prehliadac/ 2. routra zapojeneho za sebou. Kde 1.router plni funkciu hlavneho pripojenia na web – ten dokazem administrovat cez prehliadac a adresu 192.168.1.1, ale k tomu 2. sa nedostanem do menu a funguje iba ako switch /LAN1 ma zapojeny do 1.routra a na zvysne LAN2-4 mozem pripojit hocico/.
    Skusal som sa pripajat na LAN aj WAN port priamo na neho, no nemozem sa k menu konfiguracie routra dostat. Dik za odpoved.

  13. Magic

    Zdravim,
    posielam otazku 2-krat, nakolko ju niekto zmazal. Potrebujem zistit IP adresu 2.routra, ktory je zapojeny za 1.routrom /na ten sa dostanem v pohode cez web prehliadac po zadani 192.168.1.1/. Ten 2. router teraz plni funkciu switch, ale ma spustene aj wi-fi, ktore sa bije s 1.routrom. Skusal som sa pripojit priamo kablom do LAN aj WAN portu, no administracia tohto routra nejde-nedostanem sa do menu.
    Dik za odpoved.

  14. MOJEIP.CZ

    Dobrý den,sdílím stejnou IP adresu u jedné společnosti s mým manželem, který bydlí momentálně jinde. Může se dostat do mého noubuku. Měnili router. Díky za info

  15. Ip adresa

    Dobrý den, byla mi poslána upomínka a píšou mi že mají moji IP adresu a dle toho si mě najdou je to možné ? Dle mého si podle ip adresy najdou max sprostředkovatele internetu né, samotnou osobu nejde dohledat přece. To by museli jít před soud a tím to požádat nebo se snad pletu ?

  16. Dotaz

    Dobrý den, řeším na poradně problém jako administrátor. Když někomu zablokuji IP adresu, tak se přihlásí přes anonymizér a já ho nepoznám. Nebo nemá statickou IP a po zapnutí počítače to jede nanovo s jinou IP. Nejde nějak zjistit adresa zařízení (mobilu, počítače) a tu blokovat aby se to zařízení nemohlo znovu vydávat na internetu pod jinou IP? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *